Molitev k sv. Koroni – zaščitnici pred kužnimi boleznimi

Obveščamo vernike, da bodo sv. Maše v Kapeli sv. Družine v Mariboru, ki so bile najavljene 20. in 29. marca, odpovedane zaradi omejitev, ki so v veljavi v Republiki Sloveniji, kot tudi zaradi oteženega prehoda meje za duhovnike.

Vabimo vernike tudi k molitvi v teh nemirnih časih, da bi Bog milostno ustavil preteče grožnje in da bi se čimprej uresničilo Kraljestvo Jezusovega in Marijinega Srca. V ta namen objavljamo molitev sv. Koroni, zaščitnici proti kužnim boleznim, da bi ohranili zdravje, še najbolj pa dušni mir in zaupanje v Božje usmiljenje.
***
Vsemogočni Bog, ki oproščaš grehe svojega ljudstva in zdraviš njegove slabosti, ki se imenuješ Gospod, naš Zdravnik, ki si poslal svojega ljubljenega Sina, da je nosil naše bolezni; poglej na nas, ki pred Teboj ponižno klečimo.
Prosimo Te v teh časih epidemije in nesreče, spomni se Svoje ljubezni in dobrote, ki si jo vedno znova izkazoval svojemu ljudstvu v žalostnih časih.
Kot si usmiljeno pogledal na Aronovo spravno daritev in zapovedal, da se širjenje kuge zaustavi; kot si sprejel Davidovo daritev in angelu smrti zapovedal, da zaustavi svojo roko, tako tudi sedaj sprejmi našo molitev in žrtev in nas usliši po svojem usmiljenju.
Odvrni to bolezen od nas; daj, da tisti, ki jih je zadela, ozdravijo; zaščiti tiste, ki so po Tvoji dobroti do sedaj ostali zaščiteni in ne daj, da se kuga dalje razširi.
Sveta Marija, Zdravje bolnikov – prosi za nas!
Sveta Korona – prosi za nas!
Sveti Sebastjan – prosi za nas!
Sveti Rok – prosi za nas!