Razkritje povezave med spolnim prekupčevanjem in Planned Parenthood

Preživele žrtve trgovine z ljudmi pravijo, da trgovci z ljudmi uporabljajo organizacijo Planned Parenthood, da bi brez težav prišli do kontracepcijskih sredstev in splavov. Nedavne študije potrjujejo povezave med trgovino z ljudmi in več milijard dolarjev vredno verigo za splave.


Ann je s svojim trgovcem z ljudmi pogosto hodila v Planned Parenthood (PP), da bi prišla do kontracepcijskih sredstev ali splava. Ta žrtev trgovine z ljudmi, ki je preživela trgovino s spolnimi storitvami, je raziskovalcem ene od študij povedala, kako se je njen storilec spoprijateljil z delavci PP, da ga ne bi spraševali o številnih dekletih, ki jih je pripeljal tja.

“Pogosto sem hodila na PP. Tja je vodil vsa svoja dekleta,” je povedala. “Ime mu je bilo Benny in nismo vedeli, kdo je. Rekel je, da smo njegove sestre ali prijateljice.” Po poročanju Live Action News je Annina zgodba ena od mnogih, ki žrtve trgovine z ljudmi povezujejo s PP, verigo za splave, ki vsako leto prejme več sto milijonov davkoplačevalskih dolarjev.

Poročilo navaja tri nedavne študije, vključno s študijo, v kateri je sodelovala Ann, objavljene v reviji Journal of Human Trafficking, ki dokazujejo obstoj te povezave. Po navedbah organizacije Live Action so številne preživele osebe povedale, da jih izkoriščevalci odpeljejo k PP, ker jih nihče ničesar ne vpraša. Ann je pojasnila, da je njen napadalec lagal o svojem odnosu z žrtvami in da ga “o tej temi niso spraševali”.

“Spremljal nas je, ko smo šli tja,” se spominja. Ko ga je prosila, naj zapusti ambulanto, je rekel: “Hočem se prepričati, da boste z njo dobro ravnali.” “Vprašal me je le, ali se strinjam, da ostane, na kar sem vedno odgovorila pritrdilno.”

Druga žrtev, Beverly, je preiskovalcem povedala, da je v osmih letih, ko je bila žrtev trgovine z ljudmi, PP obiskala “zelo pogosto”. V skladu s študijo je PP “najbolj obiskana javna zdravstvena klinika”, ki jo obiskujejo žrtve trgovine z ljudmi. Študija, objavljena leta 2014, je pokazala, da so žrtve “pogosto obiskovale kliničnime centre, najpogosteje klinike PP”: približno 30 % jih je med trgovino z ljudmi obiskalo center PP.

Live Action News je poročal tudi o študiji, opravljeni leta 2017 v zaporu na otoku Rikers, ki je PP uvrstila med najpogosteje obiskane kraje s strani žrtev trgovine z ljudmi. Približno tri četrtine udeležencev študije je dejalo, da so med tem, ko so bili zlorabljeni, obiskovali “javno kliniko”, “vsi razen enega pa so obiskali PP”.

Žrtve so povedale, da je veriga splavov “brezplačna” in “koristna”, kar kaže na to, da njihovih izvajalcev ni skrbelo, da bi bili izpostavljeni. Po zakonu mora vsak izvajalec zdravstvenih storitev organom prijaviti sum zlorabe otrok, mlajših od 18 let, in nekatere žrtve trgovine z ljudmi v študijah so bile mladoletne.

Laura o svojem času, ki ga je preživela na ulici, pojasnjuje: “Hodila sem v bolnišnice, urgentne ambulante, ginekološke ambulante in k zasebnim zdravnikom. Ko sem šla na kliniko, me ni nihče nikdar nič vprašal … Deset let, kolikor sem bila na ulici, sem jemala kontracepcijo, večinoma injekcije Depo-Provera, ki so mi jih dajali na PP ali v drugih klinikah v soseski. Dajali so mi tudi jutranje tabletke.”

Druga preživela oseba je pojasnila, da je med trgovino z ljudmi šestkrat zanosila in imela šest splavov. Dejala je: “V tem primeru je bilo treba narediti več splavov. Vsaj eden od mojih splavov se je zgodil na PP, kjer niso postavljali nobenih vprašanj. … Zaradi teh splavov sem imela veliko brazgotin, ker ni bilo nadaljnjega spremljanja, v dveh primerih pa sem imela hude okužbe, tako hude, da sem na koncu izgubila jajcevode [in sem morala opraviti histerektomijo].”

Zagovorniki življenja in drugi že desetletja odkrivajo dokaze, da organizacija PP ignorira spolne zlorabe mladih deklet.

Na tajne posnetku iz leta 2011 je mogoče videti, kako uslužbenec PP v New Jerseyju “svetuje igralcem organizacije Live Action pod krinko, naj mladoletna prostitutka po opravljenem splavu nadaljuje s svojim delom”. Veriga PP je kasneje uslužbenca odpustila.

PP so obtožili tudi prodaje delov teles splavljenih otrok, nepravilnih splavov, pri katerih so umrle ženske, diskriminacije nosečnic in zaposlenih iz rasnih manjšin ter drugih neetičnih in potencialno nezakonitih dejavnosti.

Čeprav je PP tehnično neprofitna organizacija, podpira splave “iz kakršnega koli razloga” do rojstva, vključno s spolno selektivnimi splavi. Lani so v splavih ubili 374.155 nerojenih otrok, medtem ko so prejeli več kot 670 milijonov dolarjev davkoplačevalskega denarja.

Nova raziskava Open Secrets je pokazala, da PP porabi več denarja za lobiranje pri zveznih zakonodajalcih kot katera koli druga skupina na obeh straneh razprave o splavu.

Vir: fsspx.news