Španija: V letu 2022 je bil splavljen več kot vsak peti dojenček

Ministrstvo za zdravje je pravkar objavilo podatke o splavih v Španiji v letu 2022. Leta 2022 bi se moralo v Španiji roditi 428.208 otrok, a se jih je smejalo in jokalo le 329.892. Ostalih 88 269 spočetih otrok je bilo splavljenih.


Z drugimi besedami, 23 % otrok, spočetih v Španiji, je bilo splavljenih ali, z drugimi besedami, več kot vsak peti otrok se ni rodil, ker sta se mati in družba strinjali, da se ne. Ne le, da je bilo leta 2022 manj rojstev kot leta 2021, ampak je bilo več tudi splavov.

91,23 % splavov je bilo opravljenih na zahtevo ženske, kar je v primerjavi s prejšnjim letom večji odstotek; 5,66 % zaradi “resne nevarnosti” za zdravje in življenje nosečnice, čeprav noben medicinski postopek ne zahteva uboja otroka; 2,8 % zaradi nevarnosti resne nepravilnosti pri plodu; 0,31 % pa zaradi izjemno resne in neozdravljive bolezni.

V 12 pokrajinah zaradi zavrnitve zdravnikov splava niso opravili; zdravniki, ki zavračajo ubijanje nerojenih otrok, so tarče novega zakona o splavu. 

Pred dvema dnevoma se je začela jesenska kampanja “40 dni za življenje”. Gre za 40 dni, “namenjenih končanju splava na lokalni ravni z molitvijo, postom, ozaveščanjem skupnosti in mirnim, vsakodnevnim, stalnim bedenjem pred klinikami za splave”.

Pred nekaj tedni je začel veljati novi zakon o ponorelih živalih. Težko se je ne strinjati s škofom Joséjem Ignaciom Munillo Aguirrejem: “Ta petek je v Španiji začel veljati zakon o zaščiti živali. Med drugim je prepovedano razstavljati živali v izložbi ali jih prodajati v trgovini ali na internetu. Vzpostavljen bo register hišnih živali.”

“Če želite imeti psa, se morate udeležiti tečaja usposabljanja. Razstave živali v cirkusih so prepovedane. Živali se ne smejo uporabljati kot vaba, nagrade, nagrade ali oglaševalske promocije. Živali se ne sme hraniti s hrano, ki ni bila zdravstveno pregledana.”

“Prepovedano je “evtanazirati” hišne živali brez veterinarskega nasveta in nadzora.”

“Toda brez skrbi,” zaključi škof, “splav človeškega bitja v Španiji ostaja pravica!”

Vir: fsspx.news