Škof Huonder je izročil svojo dušo Gospodu

Njegova ekselenca škof Huonder je svojo dušo izročil Vsemogočnemu.

Z veliko žalostjo smo izvedeli, da je danes, na velikonočno sredo, preminila njegova ekselenca, škof Vitus Huonder. Po kratki bolezni je svojo dušo izročil Bogu, dobro zavedajoč, da gre za neozdravljivo bolezen.

Hospitaliziran je bil na praznik svetega Jožefa, 19. marca 2024. Diagnoza njegove bolezni je bila znana 25. marca, na veliki ponedeljek, ki je bil tudi praznik Marijinega oznanjenja. 

Od tega trenutka dalje je škof Huonder kazal popolno poslušnost Božji previdnosti in nenehno daroval svoje trpljenje za katoliško Cerkev. Neprestano je izkazoval tudi hvaležnost Bratovščini svetega Pija X. in še posebej Zavodu Sancta Maria v Wangsu (Švica), kjer je lahko preživel zadnjih nekaj let v globokem veselju, da je še vedno opravljal lepo službo pastirja duš, ter bil občudovanja vreden zgled molitve in ljubezni do Najsvetejšega zakramenta.

Bodoči škof Huonder se je rodil 21. aprila 1942 v Trunu v Švici, leta 1971 pa je bil v skofiji Chur posvečen v duhovnika. Po več kot treh desetletjih služenja Cerkvi ga je papež Benedikt XVI. 8. julija 2007 imenoval za škofa škofije Chur, kjer je dva meseca pozneje tudi prejel škofovsko posvečenje. Upokojil se je maja 2019.

Njegovo dušo priporočamo vašim gorečim molitvam, da bi čim prej dosegel večno srečo. Podrobnosti o njegovem pogrebu bodo objavljene takoj, ko bodo na voljo.

Duhovniška Bratovščina Svetega Pija X.

Vir: sspx.org