Prvi obisk generalnega predstojnika FSSPX v Sloveniji in na Hrvaškem

Od 16. do 17. junija 2024 je generalni predstojnik Duhovniške bratovščine sv. Pija X., p. Davide Pagliarani, prvič obiskal Slovenijo in Hrvaško. Prva postaja njegovega obiska je bila kapela v Zagrebu. Don Davide je tam pridigal in daroval glavno sv. mašo ob 10. uri, kjer je vernike nagovoril s spodbudnimi besedami o nujnosti našega duhovnega zedinjenja z Gospodom, da bi naše delovanje v dobro Cerkve obrodilo prave sadove. Po sv. maši je sledilo priložnostno druženje in zakuska na dvorišču kapele, kjer je imel naš generalni predstojnik priložnost srečati se z verniki in jih spoznati, saj so z veseljem sprejeli njegov obisk.

Zvečer je bila sv. maša na Reki, kjer je don Davide lahko spoznal še eno kapelo na Hrvaškem. Tudi tu so verniki prepoznali veliko milost in izrazili hvaležnost našemu generalnemu predstojniku za njegov prihod. Kasneje je sledilo še druženje, kjer so se verniki imeli priložnost pogovoriti o nekaterih aktualnih temah.

Po velikodušnem gostoljubju sta se naša duhovnika v ponedeljek odpravila v Slovenijo, da bi se srečala z našim duhovnikom prijateljem, g. Podržajem, ki deluje v kapeli na Verdu pri Ljubljani. Generalni predstojnik je našega duhovnika spodbudil pri nadaljnjem delu in se mu zahvalil za njegovo velikodušno angažiranost ter obljubil, da bo kmalu obiskal naše skupnosti v Sloveniji, pa tudi tiste na Hrvaškem, ki jih ob tej priložnosti ni uspel obiskati.

To potovanje je služilo našemu generalnemu predstojniku, da je lahko neposredno spoznal razvoj našega delovanja v Sloveniji in na Hrvaškem ter oblikoval načrte za nadaljnji razvoj apostolata, ki ponuja perspektive za prihodnost. Te namene priporočamo v molitve in upamo na čimprejšnji ponovni obisk don Davida, ko ga bodo slovenski verniki lahko osebno srečali!